Geri dön İzmir Eczacı Odası / Forum

Old 22.07.2010 12:32:29 1/1
Gönderen :  Ersun Urunga
BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR.

Medullada yeni açılan ''istatikleriniz'' bölümü hayırlı olsun.

Çok farklı yönlerden eleştirilebilir, detaylandırılabilir.

Devlet, çalıştığım kuruluşlardan sadece biri olsa kendisiyle olan alışverişlerimin takip edilmesinde bir sakınca görmezdim.

Ancak tüm satışlarım devlete yapılırken bunların devlet tarafından, eczanemin muhasebecisiymiş gibi önüme konması beni rahatsız etti.

Bunlar its devreye girmeden olan satış ve hareketlerle ilgili...

Şimdi bir de its çıktı. Bundan sonra eczane bazında, semt, mahalle bazında bu tür istatistikler detaylandırılacak.

Sonuçlar kime peşkeş çekilecek? Beni düşündüren bu..

Biz eczaneler, devlete kazancımızın yarısından fazlasını vergi olarak veriyoruz..

Sonuç olarak, devlete çalışan, devlet denetiminde olan, devletin kuralları ile işleyen devlet eczanelerinin birer memuruyuz. Artık eczanelerin serbest ticaret ile alakası kalmamıştır.

Ne tezat ama... Lİberal AKP hükümeti devletleştirme yapıyor.! Aslında yapmıyor, gittiği yol üzerinde 'demokrasi amaç değil, araçtır' sözündeki takıyyenin aynısını uyguluyorlar. Çünkü bunların şiarları, ''sonuca gitmek için her yol mübahtır' dır.

Liberalizmin doğal sonucu emperyalizmdir.

Emperyalizm, ''parçala'' ve 'yönet'tir.

Parçalama'yı içerden işbirlikçileriyle becerirler.

Parçalama yani tek ses özelliğini ortadan kaldırmayı becerdiler. Bu son its ,istatistikler gibi girişimler de parçaladıklarını yönetmeye geçtiklerinin somut göstergeleridir.

Liberalizm budur. Kendi iç dinamiklerinde demokrat olan bu zihniyet sahipleri, gücü yani para ve kitleleri elde etmek için emperyalizm silahlarını kullanmaktan demokrasiyi kullanarak veya demokrasiyi hiçe sayarak da olsa çekinmezler.

Hasan abi'nin feryat ettiği kadar var. Sorunlarımız yıllardan beri söylediğim gibi mesleki değil siyasidir.

Mesleki ve örgütün yöneticilerinin her türlü çözüm önerilerinin  anlamsız olduğu, olayın artık sadece siyasi girişimlerle çözülebileceği değiştirilemez gerçektir.

O yüzden, önümüze konan mesleki labirent içinde birbirimize veya sorunlara odaklanmak yerine yapılması gereken, siyasi neferler olarak entellektüel birikimlerimizi siyaset ortamında değerlendirmektir.

Ben öyle yapıyorum, ya siz?