15.04.2009 Tarihli Ortak Basın Açıklaması


BASIN AÇIKLAMASI

KINIYORUZ !

 

Ergenekon soruşturması kapsamında ,henüz ne ile suçlandıkları bile net olarak bilinmeden , bu ülkenin çağdaş ve aydın kalemleri,emekli askerleri ,STÖ yöneticileri ve bir çok yurtseverinin gözaltına alınması ile başlayan süreç hepimizde kaygı ve endişe oluşturmuştur.Daha önce Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı  sayın Sabih Kanadoğlu’na uygulanan ev araması ve kamuoyu önünde yıpratılması işlemi şimdi de ÇYDD Genel Başkanı sevgili Prof. Dr.Türkan Saylan’a uygulanmıştır.
Son gözaltılarda bir çok bilim adamı ve eski-yeni rektörlerin yanı sıra ;Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) 2. Başkanı, İstanbul üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi hocamız Prof. Dr. Filiz Meriçli'nin ve  ÇYDD Genel Saymanlığı görevini yürüten Ecz. Perran Yorgancıgil'in de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.
Ortak yanları ülkemizi çok sevmek, laik-demokratik cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmak , çağdaşlığı ,demokrasiyi ve Atatürk ilkelerini savunmak olan bu değerlerimiz , hiç de hak etmedikleri şekilde demokrasi karşıtı ve darbeci suçlamaları ile evleri ve işyerleri saatlerce aranmakta, kendileri ise sorgulanmak üzere gözaltına alınmaktadırlar.
Çağdaşlığın ve demokrasinin kalesi İzmir’in sağlık meslek odalarının başkanları olarak bizler ;son gözaltına alınma sürecinde ,özellikle ülkemizin değerli  bilim adamları ve meslektaşlarımıza yönelen bu  haksız müdahaleyi kınıyor ,ivedilikle serbest bırakılmalarını  istiyoruz.
Basına ve kamuoyuna duyurulur…     

15.04.2009

İZMİR  ECZACI ODASI BAŞKANI ECZ.TUNCAY SAYILKAN
İZMİR TABİP ODASI BAŞKANI   DR.SUAT KAPTANER
İZMİR DİŞHEKİMLERİ ODASI BAŞKANI DT.TURGAN üLKER
İZMİR VETERİNER HEKİMLER ODASI BAŞKANI VET.SERDAR AKTOP