2021 Yılı Yardımcı Eczacı Üçüncü Başvuru Dönemi Yerleştirme Sonuçları

Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 27.12.2018 tarihinde yayımlanarak yürürlüÄŸe giren Yardımcı Eczacı Çalışması ve YerleÅŸtirilmesine Dair Usul ve Esaslar doÄŸrultusunda,  yardımcı eczacı olarak çalışmak isteyen eczacının çalışacağı eczaneyi kendisinin bulamaması halinde yapacağı iÅŸlemlerle ilgili olarak, Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacı Bilgi Sistemi aracılığıyla yürütülecek olan iÅŸlemler için tamamlanmış olan hazırlıklarımız kapsamında Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından da onaylanan 2021 Yılı Üçüncü BaÅŸvuru Dönemi Takvimi kapsamında;

Bölge Eczacı Odaları tarafından, 4-8 Ekim 2021 tarihleri arasında yardımcı eczacı olarak çalışmak isteyen eczacıların ön kayıt baÅŸvuruları alınarak kendilerine tercih iÅŸlemlerinde kullanacakları kullanıcı adı ve ÅŸifreleri imza karşılığında verilmiÅŸ; Eczacı Bilgi Sistemi (EBS) üzerinden açılan ekran aracılığıyla 11-14 Ekim 2021 tarihleri arasında il tercih iÅŸlemleri gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

Yapılan baÅŸvuru ve tercih iÅŸlemlerine istinaden, yerleÅŸtirme iÅŸlemi tamamlanmış olup, 2021 Yılı Üçüncü BaÅŸvuru Dönemi YerleÅŸtirme Sonuçları, tercihlerin gerçekleÅŸtirildiÄŸi ÅŸifreli alanda yayımlanmıştır.

YerleÅŸtirme sonuçları, ilgili Bölge Eczacı Odaları tarafından, yardımcı eczacıya, ilgili il saÄŸlık müdürlüÄŸüne ve yardımcı eczacı çalıştıracak eczacıya bildirilecektir.

2021 Yılı Üçüncü BaÅŸvuru Döneminde;

Bölge Eczacı Odalarına Ön Kayıt Yaptıran Eczacı Sayısı : 146

Kayıt Sonrası Tercih Yapan Eczacı Sayısı : 112

Toplam Yerleştirilen Eczacı Sayısı: 107

Tercih Sonrası, Yerleştirme Öncesi, Çalışacakları Eczaneleri Kendi Bulan Eczacı Sayısı: 14

Yaptıkları Tercihe Göre Yerleştirilemeyen Eczacı Sayısı: 2

YerleÅŸtirme iÅŸlemi gerçekleÅŸtirilen yardımcı eczacıların, Usul ve Esaslarda belirtilen gerekli tüm belgeleri il saÄŸlık müdürlüÄŸüne ibraz etmeleri gerekmektedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine ve dikkatine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ

Yardımcı Eczacılar İçin 2021 Yılı Üçüncü BaÅŸvuru Dönemi yerleÅŸtirme sonuçlarına göre yapılacak iÅŸ ve iÅŸlemler hakkında bilgilendirme için tıklayınız.

BÄ°RLÄ°KTE AÅžACAÄžIZ...

Önce yıpratıcı ve uzun süren bir pandemi süreci, daha sonra da tarihin en geniÅŸ boyutlu ve en ağır depremi sonrasında ortaya çıkan ekonomik kriz her geçen g&uu...

08.02.2024 tümü