ACIMIZ BÜYÜK, BAŞIMIZ SAĞOLSUN…
Sevgili meslektaşlarım,
14 Ekim 2022 Cuma günü Bartın’daki madende meydana gelen patlama sonrasında yaşanan can kayıpları ile evlere ateş düşerken ve göçük altındaki bir çok vatandaşımızdan gelecek haberleri beklerken, yasamın temelinin sağlık olduğunu en iyi bilen ve insan sağlığına hizmet etmek için yemin etmiş bir mesleğin mensupları olarak gereğini yapmak üzere hızla iletişime geçerek TEB ve 54 Eczacı Odası olarak,
16.Ekim.2022 Pazar günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz mitingin ertelenmesine hep birlikte karar verdik.
Ülkemizde büyük acılar yaşanıyor, hepimiz çok üzgünüz ve yastayız. Maden faciasında yaşamını kaybeden emekçilerin aileleri için Türk Eczacıları Birliği ve tüm Eczacı Odaları üzerine düşenleri yapacaktır.
Mitinge hazırlık sürecinde eylem sürecine destek veren arkadaşlarımıza, günler süren hazırlık aşamasında büyük çabalar gösteren İzmir Eczacı Odası kadrolarına ve belirlediğimiz program dahilinde İzmir’den mitinge katılacak olan duyarlı meslektaşlarıma, eczane çalışanlarımıza, öğrenci kardeşlerimize, ailelerimize ve katkı sunan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürler.
Mitinge giderken sıraladığımız tüm sorunlar ise eksilmeden devam ediyor. Mitingimizi erteledik ama mücadelemiz hız kesmeden devam ediyor.
Hak arama mücadelemiz sürecek ve örgütlü yapımız ile mesleğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Önümüzdeki günlerde belirlenecek olan eylem sürecimiz ile ilgili olarak tüm gelişmeler netleştikçe sizleri bilgilendirecek ve yine birlikte mücadele edeceğiz.
Ülke insanımızın yaşadığı felaketlerin son bulması dileklerim ile ;
Bartın'da gerçekleşen maden faciasında yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı emekçilerimize de acil şifalar diliyorum.
Başımız sağolsun…
Ecz.Tuncay Sayılkan
İZMİR ECZACI ODASI BAŞKANI