Cezaevi Protokolü Hakkında

T.C.Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Birliğimiz arasında yürütülen Protokol çalışmaları sonrasında “Adalet Bakanlığı Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol” 15 Ekim 2019 tarihinde imzalanmıştır.

Birliğimiz özkaynakları ile hazırlanan, tutuklu ve hükümlülere düzenlenmiş reçetelerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirildiği Türk Eczacıları Birliği Cezaevi Reçete Takip Sistemi (CETAS); 01.05.2019 tarihi itibariyle Manisa ili ve ilçelerinde bulunan tüm Ceza İnfaz Kurumlarında, 01.08.2019 tarihi itibariyle İzmir ili ve ilçelerinde bulunan tüm Ceza İnfaz Kurumlarında, 20.09.2019 tarihi itibariyle Van ve Kocaeli illeri ve ilçelerinde bulunan Kampüs Ceza İnfaz Kurumlarında pilot olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Birliğimiz ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Protokol ile CETAS’a ilişkin düzenlemeler yapılmış ve hayata geçirilmiştir.  1 Kasım 2019 tarihi itibariyle pilot uygulama kapsamında bulunan bölgelerde reçete kayıt işlemleri yalnızca CETAS üzerinden yapılacaktır.

Bu bölgelere ilaveten Protokolün 3. maddesinde yer alan Kurum ve TEB arasında belirlenecek takvim ve yapılacak bilgilendirmeler çerçevesinde; CETAS kullanımına geçişi tamamlanan kurum taşra teşkilatlarında reçete karşılama işlemlerine yönelik olarak bu protokolün 3.A maddesinde belirtilen usul ve esaslar uygulanacaktır.” hükmüne istinaden 9 (dokuz) kampus ceza infaz kurumu için de 1 Kasım 2019 tarihinden itibaren reçete kayıt işlemleri yalnızca CETAS üzerinden yapılacaktır. CETAS kapsamında bulunmayan ceza infaz kurumları için mevcut düzenlemeler çerçevesinde Medula Sistemi kullanılmaya devam edilecektir.

Önümüzdeki dönem içinde, T.C.Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Birliğimiz tarafından belirlenecek ve duyurulacak takvim doğrultusunda Türkiye’deki tüm ceza infaz kurumları tarafından Türk Eczacıları Birliği Cezaevi Reçete Takip Sistemi’nin (CETAS) kullanması sağlanacaktır.

Protokolün 7.15 inci maddesinin 2 inci fıkrasına istinaden, sözleşme yenileme işlemlerinin 29 Kasım 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar tamamlanması gerekmektedir.

Protokol metni ile, 1 Kasım 2019 tarihinden itibaren reçete girişleri için CETAS’ı kullanması yeterli olacak olan Ceza İnfaz Kurumlarına ilişkin liste aşağıda belirtilmiştir.

Türk Eczacıları Birliği

01.11.2019 tarihi itibariyle yalnızca CETAS’ı kullanacak ceza infaz kurumları listesi için tıklayınız.

Protokol metni için tıklayınız.

Değişen maddelere ilişkin karşılaştırmalı tablo için tıklayınız.

BAŞKANDAN

BİRLİKTE BAŞARIYORUZ…

Bilindiği gibi 28 Eylül 2019 Cumartesi günü oda genel kurulumuz ve 29 Eylül 2019 Pazar günü de seçimlerimiz var. Önceki dönemlerde olduğu gibi ik...

27.09.2019 tümü

YENİ WEB SİTEMİZİ NASIL BULDUNUZ?

• Odamızda Bugün Doğanlar
  • TEB ARTI SİGORTA