"CUMHURİYET MİTİNGİ"
BASIN AÇIKLAMASI
TAM BAĞIMSIZ TüRKİYE İÇİN CUMHURİYET MİTİNGİ
Değerli Basın Mensupları;
17 Mayıs 2009da her türlü baskı, tehdit ve karalamaya karşın yüzbinlerle Ankara Tandoğan Meydanını doldurduk.
Sınırlarımızın, mayın temizleme gerekçesiyle, yabancı devletlere, özel tekellere, özellikle bölgede siyasi hesapları olan ABD destekli İsraile açılması için yasa çıkarıldı.
Yoksul köylülerimiz toprak için feryat ederken 800 km. uzunluğunda toprağımız yabancı tekellere kiralanmak isteniyor.
Ekonomik kriz giderek derinleşiyor. Başta gençlerimiz binlerce insanımız işsiz kalıyor.
19 Mayısın 90. yılında, Anayasa değişiklikleri öne sürülerek, özellikle Cumhuriyetin yargı kurumları, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay için siyasi baskıları arttıracak değişiklikleri planlıyor.
Ergenekon tertibine karşı, yurtsever aydınlarla dayanışma için,
Hukuksuzluğa karşı, hukuk devleti için,
Baskı ve tehditlere karşı, Tam Bağımsız ve Demokratik Türkiye için,
Vatanımızın ve Ulusumuzun birliği için,
Yine Gündoğdu Meydanında olacağız.
Ergenekon tertibinin yeni dalgaları dillendirilirken, Deniz Fenerinin tercümeleri ve eksik belgeleri bir türlü tamamlanamıyor.
Çankayada oturan Abdullah Gülün kayıp Triyon Davası ndan şüpheli olduğu ve yargılanması gerektiği mahkeme kararıyla ortaya çıkıyor.
Çankayadan çözüm için fırsat doğdu, acele edelim açıklamaları yapılırken Kandil den diyalog çağrıları ile birlikte özerklik ve yerel parlamento önerileri geliyor. Bir yandan mayınlar patlarken ayrılıkçı terörle pazarlık gündeme getiriliyor.
Atatürk devrimlerini, Vatanımızın ve ulusumuzun birliğini, Hukukun üstünlüğünü savunmak için,
Tam Bağımsız ve Demokratik Türkiye için;
Haydi İzmir, Haydi Ege, Haydi Türkiye
21 Haziran 2009, Pazar
Saat 17:00
Gündoğdu Meydanı
BAYRAĞINI AL, GüNDOĞDU'YA GEL!









