Danıştay Kararı Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu, 01.06.2022 tarihinde yayımladıkları “Danıştay Kararı” baÅŸlıklı duyuru aÅŸağıdaki ÅŸekildedir;

“Danıştay Onuncu Dairesinin 14.02.2022 tarihli ve 2021/5106 Esas numaralı kararı ile; 24/03/2013 tarih ve 28597 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸinin eki “Sadece Yatarak Tedavilerde Kullanımı Halinde Bedelleri Ödenecek Ä°laçlar Listesi (Ek 4/G)” nin 25/07/2014 tarih ve 29701 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair TebliÄŸin 65 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ile deÄŸiÅŸik 51 inci maddesinin yürütülmesi durdurulmuÅŸtur.

Danıştay Onuncu Dairesinin 14.02.2022 tarihli ve 2021/968 Esas numaralı kararı ile; 30/12/2020 tarih ve 31350 (2.Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 31/08/2020 tarihli ve 2020/8 karar sayılı SaÄŸlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararının 13 üncü maddesi ile 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının 2 nci bendinin yürütülmesi durdurulmuÅŸtur.

05/06/2022 tarihinden baÅŸlayarak SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸi ile SaÄŸlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararının ilgili maddeleri bu doÄŸrultuda yürütülecektir.

Tüm ilgililere duyurulur.”

Karar ile “Sadece Yatarak Tedavilerde Kullanımı Halinde Bedelleri Ödenecek Ä°laçlar Listesi (Ek 4/G)” 51.maddesi;

“C1-esteraz inhibitörü; yalnızca akut tedavide ve operasyon öncesi profilaksi tedavisinde, üniversite veya eÄŸitim araÅŸtırma hastanelerinde düzenlenecek, en az bir immunoloji ve/veya alerji hastalıkları uzmanının yer aldığı 1 yıl süreli saÄŸlık kurulu raporuna dayanılarak, tüm uzman hekimlerce reçetelenir. Raporda; C1 inhibitör düzeyinin düÅŸük olduÄŸu (deÄŸer olarak) veya C1 inhibitör düzeyinin normal/yüksek olduÄŸu durumlarda ise inhibitör fonksiyonunun düÅŸük olduÄŸu (deÄŸer olarak) belirtilir. (Hasta adına düzenlenecek her reçete/tabelada akut/profilaksi tedavi durumu belirtilecektir.”

yürürlükten kaldırılmış ve eski hali olan;

“C1-esteraz inhibitörü; yalnızca akut tedavide, üniversite veya eÄŸitim araÅŸtırma hastanelerinde düzenlenecek, en az bir immunoloji ve alerji hastalıkları uzmanının yer aldığı 1 yıl süreli saÄŸlık kurulu raporuna dayanılarak, tüm uzman hekimlerce reçetelenir. Raporda; C1 inhibitör düzeyinin düÅŸük olduÄŸu (deÄŸer olarak) veya C1 inhibitör düzeyinin normal/yüksek olduÄŸu durumlarda ise inhibitör fonksiyonunun düÅŸük olduÄŸu (deÄŸer olarak) belirtilir. (Hasta adına düzenlenecek her reçete/tabelada akut tedavi olduÄŸu belirtilecektir.”

yeniden geçerli olmuştur.

Danıştayın kararı ile “Brimonidin Tartarat” etken maddeli ilaçlara getirilen Taban Kamu Fiyatı uygulaması kaldırılmıştır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ

Kurum duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

BÄ°RLÄ°KTE AÅžACAÄžIZ...

Önce yıpratıcı ve uzun süren bir pandemi süreci, daha sonra da tarihin en geniÅŸ boyutlu ve en ağır depremi sonrasında ortaya çıkan ekonomik kriz her geçen g&uu...

08.02.2024 tümü