E-Fatura Uygulaması Hakkında

Değerli meslektaşımız,

Eczanelerin de içinde bulunduÄŸu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile sözleÅŸme imzalayan saÄŸlık hizmeti sunucuları ile medikal malzeme ve ilaç/etken madde temin eden tüm mükelleflerin 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren, bu tarihten sonra SGK ile sözleÅŸme imzalayanların ise söz konusu Kuruma fatura düzenlemeye baÅŸlamadan önce e-fatura uygulamasına geçmek zorunda olduÄŸu bildirilmiÅŸ ve konu hakkında duyuru yapılmıştı.

E-fatura uygulaması kapsamında Kuruma fatura düzenlenirken, gerekli iÅŸlemlerin tamamlanabilmesi için düzenlenecek faturaların elektronik imza ile imzalanması gerekeceÄŸinden, bu iÅŸlemleri tamamlarken maÄŸduriyet yaÅŸanmaması adına henüz e-imza temin etmemiÅŸ meslektaÅŸlarımızın e-faturaya geçiÅŸ zorunluluÄŸu olan 01 Temmuz 2021 tarihinden önce e-imza temin etmeleri önemlidir.

Ayrıca e-imzasının süresi biten meslektaÅŸlarımızın da e-imzayı aldıkları firma ile iletiÅŸime geçerek yenileme iÅŸlemini gerçekleÅŸtirmesi gerekmektedir.

Türk Eczacıları BirliÄŸi ile anlaÅŸmalı e-fatura entegratör firması Kolaysoft’a baÅŸvurmak için TIKLAYINIZ.

Konuyla ilgili bilgilendirmenin yapıldığı "E-Fatura Sürecine Dair Her Åžey" konulu eÄŸitimin program kaydını izlemek için TIKLAYINIZ.

E-Ä°MZA

Türk Trust: 0232 425 99 70

E-Güven: 0232 441 97 91 (Ä°zmir Eczacı Odası Ä°ktisadi Ä°ÅŸletme Sorumlusu Sema Hn.)

İzmir Eczacı Odası

BÄ°RLÄ°KTE AÅžACAÄžIZ...

Önce yıpratıcı ve uzun süren bir pandemi süreci, daha sonra da tarihin en geniÅŸ boyutlu ve en ağır depremi sonrasında ortaya çıkan ekonomik kriz her geçen g&uu...

08.02.2024 tümü