Eczacı Kamuoyuna
ECZACI KAMUOYUNA
Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti tarafından bugün yapılan açıklamada ,10-Eylül-2008 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu ile 2008 Yılı Protokolüne Ek Protokol imzalandığı bildirilmiştir.
TEB tarafından yapılan açıklamada söz konusu Ek Protokolün tam metni açıklanmazken, ağırlıklı olarak 01.09.2008 tarihinden itibaren düzenlenen yeni eczacı iskonto oranlarına yer verilmiştir.
TEB ile SGK arasında uzun süren görüşmeler sonucunda, eczacıların ve eczacı odalarının olağanüstü desteğiyle imzalanarak uygulamaya giren 2008 Protokolü tam olarak uygulansaydı, meslektaşlarımıza eski protokollere göre ilk kez belli bir ekonomik katkı sağlayacaktı. Özellikle de küçük-orta ölçekli eczaneler için
Bilindiği üzere SGK, 2008 Protokolünün yürürlük tarihi üzerinden iki ay geçmesine karşın kamu kurum iskontolarında eczacı zararının giderilmesi konusundaki ilgili protokol hükmünü ısrarla uygulamamıştır.
TEB Merkez Heyeti ise, bu süreç boyunca hukuk tanımaz tutumundan vazgeçmeyen SGKya dava açarak kazanılmış haklarımızın uygulanmasında direnmek,gazete ilanları ve basın açıklamaları ile yerine, tüm tepkilerimize karşıniki ay boyunca SGK ile görüşmelere devam ederek kazanılmış hakları yeniden tartışılır hale getirdi. Ve sonuçta bu hakları geri vermek anlamına gelen bir protokole imza attı.
TEB Merkez Heyeti bu imza ile 2008 Protokolünde özellikle sanayi iskontolarının eczacıya getirdiği yükün kaldırılması konusunda elde ettiğimiz kazanımı kendi eliyle geri vermiştir.
51 Eczacı Odasının ve tüm Türkiyedeki eczacıların örgütlü gücünü arkasına alarak imzaladığı 2008 Protokolündeki kazanımları teslim eden TEB Merkez Heyeti, 2008 Protokolünün imzalanmasında katkıları olan binlerce eczacının emeğini de hiçe saymıştır.
TEB Merkez Heyetine yakışan Başkanlar Danışma Kurulunu toplayarak, bu toplantıdan çıkacak karara göre hareket etmekti. Bu kadar önemli bir karar ancak Başkanlar Danışma Kurulunun onayı ile alınabilirdi.
TEB Merkez Heyeti, Başkanlar Danışma Kurulu tarafından onaylanmayacağı kesin olan bu Ek Protokolü adeta eczacı odalarından kaçırarak imzalamayı yeğlemiş ve temsil ettiği 51 Eczacı Odasını hiçe saymıştır.
Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, SGK tarafından dayatılan Ek Protokole imza atarak büyük bir itibar kaybına uğradığı gibi,attığı geri adımla eczacının örgütlü gücünü de zaafa uğratmıştır.
Eczacının iradesine rağmen bu Protokole imza koyanlar eczacının örgütüne duyduğu güven ve umudu yok etmişlerdir.
Ve artık Türkiyedeki 24 bin eczacıyı temsil edemezler!
İZMİR ECZACI ODASI