MEYVE VEREN AĞAÇ

Birkaç gün önce Emekli Sandığı Bölge Müdürü Sevgili Ata Mumcu aradı.Ses tonundan da anladığımız gibi canı çok sıkılmıştı.Emekli Sandığı ile sözleşmeli eczanelerin uzun süredir reçete tesliminde yaşadıkları yoğunluğu ve sıkıntıyı azaltmak için yeni bir düzenleme yapmışlardı.Daha önce zemin katta yapılan reçete teslimi artık 5. katta yapılacak,bu düzenleme ile eczanelerin zemin kattaki kalabalıktan etkilenmelerinin önüne geçilecekti.Ayrıca 5. katta eczane işlemleri yapıldığı için bilgi almak istedikleri her konuda yardım göreceklerdi.Yani eczanelerle ilgili her şey 5. kattaydı.

Bu değişiklik sonrası birçok meslektaşımız Emekli Sandığı yetkililerine teşekkürlerini sunarken bazı meslektaşlarımızın ağır eleştirileri Emekli Sandığı Yöneticilerini üzmüştü.

Sevgili Ata Mumcu’ ya bu tür davranışların doğal olduğunu ,insanların tamamını mutlu etmenin ,takdirini almanın olanaksız olduğunu anlatıp yeni düzenlemenin daha doğru olduğu görüşümüzü bildirdik.

Emekli Sandığı yetkililerini üzen bu olayın benzerlerini meslek odalarında aktif görev alan bizler de zaman zaman yaşıyoruz.

Eskiler için çok uzun sayılmasa da ,hatırı sayılır bir süredir tüm zorluklarına karşın bizler büyük bir gururla meslek örgütümüze emek veriyor,mesleğimizin geleceği için çalışıyoruz.

Her geçen gün her yaştan yeni meslektaşlarımızın da katılımı ile son yılların en geniş kadrosuna ulaşmanın,birlikte üretmenin ve ekip çalışmasının mutluluğunu yaşıyoruz.

Hepimiz aktif olarak mesleğimizi yaptığımız için eczanelerdeki sıkıntıyı biliyor ve çözümleri için çaba sarfediyoruz.Yani tabanımız ile bütünleşerek yolumuza devam ediyoruz.Bu nedenle de yaptığımız her iş,gerçekleşen her etkinlik sonrası sizlerden büyük destek görüyoruz.

Sizlerden bir olayla ilgili olarak yüzlerce teşekkür alırken ,birkaç eleştiri aldığımız da oluyor.Bunu son derece doğal karşılıyoruz.

Tabii ki herkesi memnun edemeyeceğimizi de biliyoruz.Kuşkusuz zaman zaman eleştiriler de alacağız.Ancak eleştirilerin mantık çerçevesinde ,ard niyetsiz ,iyi niyetli,yol gösterici ve yapıcı olması hepimiz için çok önemli.Eleştirilen konuyla ilgili bilgi sahibi olmak ,araştırma yapmak kamuoyunu yanıltmamak açısından da gerekli. Aslında birçoğumuzun bildiği gibi ,eleştiri almamanın en kolay yolu iş yapmamaktır.Yani iş yapmazsanız eleştiri de almazsınız.

Ama biz almış olduğumuz görevin bilincinde olduğumuz için mesleğimiz ve meslektaşlarımızı ilgilendiren her konuda üzerimize düşenleri yapmayı sürdüreceğiz.

Tüm meslektaşlarımızın sorunlarının aslında kendi sorunumuz olduğu bilinciyle,herkesi kucaklayan bir anlayışla,sizlerle birlikte yolumuza devam edeceğiz.Bizlerden yardım istediğiniz her an yanınızda olmayı sürdüreceğiz.

Saygılarımla,

Ecz. Tuncay SAYILKAN

BÄ°RLÄ°KTE AÅžACAÄžIZ...

Önce yıpratıcı ve uzun süren bir pandemi süreci, daha sonra da tarihin en geniÅŸ boyutlu ve en ağır depremi sonrasında ortaya çıkan ekonomik kriz her geçen g&uu...