ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ KALİBRASYONU HAKKINDA

Değerli Meslektaşımız,

Bilindiği üzere ; 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’na göre ölçü ve tartı aletleri için , 2 yılda bir  (1 Ocak -28 Şubat tarihleri arasında ) eczanelerde kullandığımız tartı aletlerinin ölçü ve ayarlarının yaptırılması zorunludur. Aksi halde para cezası ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan rutin denetimlerde de eczanelerdeki tartı aletlerinin ayarlarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilmektedir.
Siz değerli meslektaşlarımızın ,bu konuda mağduriyet yaşamaması için , T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü tarafından verilmiş “Yetki Belgesi” olan ilgili firmaya ; tartı aletinin ve gram takımlarının muayenesinin ayrı ayrı yapıldığının kontrolünün yapılması ve belgelerin sunulması sonrasında ödeme yapılmalıdır .
Buna göre ;
*terazi ayarı yetkili firmalarca ,
*gram ayarları için ise TSE'ye bireysel olarak başvuru yapılması gerekmektedir.
* 2 yıl geçerli olacak belge düzenlenerek eczaneye teslim edilecektir.
İşlemler sırasında firma temsilcisinden yetki belgesi istenmesi ayrıca, fatura almadan ödeme yapılmaması hususlarını önemle bilgilerinize sunarız.
Odamıza iletilen firma teklifleri aşağıda belirtilmiştir.

Eczanede kullandığımız tartı aletlerinin kalibrasyonunun yapılmasını isteyen meslektaşlarımızın ilgili firma ile iletişime geçmesi gerekmektedir.
Bilgilerinize önemle sunarız.

Resimleri daha büyük görüntülemek için üzerine tıklayınız...