ÖNCE İNSANIZ !

6643 sayılı yasa gereğince 28 Eylül 2003 Pazar günü gerçekleşecek İzmir Eczacı Odası seçimlerine çok az bir süre kaldı.Sizlerden sıklıkla bizleri teşvik eden ,yüreklendiren ve yeni dönemde görev almamızı dileyen mesajlar alıyoruz.

Açıkçası,bu tür yaklaşımlar amatör bir ruhla çalışan bizlerin motivasyonunu arttırıyor ve daha verimli çalışmamızı sağlıyor.

Hemen belirtelim,yeni dönem için daha deneyimli ve daha geniş bir ekip olarak görev alma arzusundayız.Önümüzdeki günlerde yönetim anlayışımızı özetleyen ve bizlere destek olan meslektaşlarımızın isimlerinin yer aldığı belgeleri sizlere ulaştıracağız.

Görev süremiz boyunca ; yıllardır üyelerinin İzmir Eczacı Odası’ndan beklentilerini çok iyi bildiğimiz için, bizlere gerek duyduğunuz her an yanınızda olmak için çaba gösterdik.Bizlere ulaşmak istediğiniz her an sizlere en fazla bir telefon mesafesinde bulunduk.

Bir anlamda İzmir Eczacı Odası’nın üyeleri ile kucaklaşmasını sağladık.

Geçen iki yıllık süreçte mesleğimizle ilgili kurumları,kurumlarda görevli yetkilileri daha iyi tanıma fırsatı bulduk.Artık geçmişe oranla mesleğimizle ilgili sorunları ve çözüm noktalarını çok daha iyi biliyoruz.

Eczacı Odalarının yetkilerini ve yasal yaptırımlarını iyi biliyoruz.Bu nedenle sizlere “kasaba politikacısı” tarzında hiçbir zaman gerçekleşmeyecek projelerden söz etmeyecek,vaatlerde bulunmayacağız.Tüm samimiyetimizle sizlerle omuz omuza birlikte yürüyeceğiz.Uçuk kaçık vaatlerde bulunarak sizleri asla yanıltmayacağız.

Mesleğimizi ve toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren her konuda görüş bildirip ,meslektaşlarımızın çıkarlarına göz dikildiğinde sesimizi yükseltip tepkimizi koyacağız.

İzmir Eczacı Odası’nın kapısı bugün olduğu gibi üyelerine her zaman açık olacak, telefonlarınız hep yanıtlanacak.Sıkıntıya düştüğünüz her an yanınızda olmak için özel çaba göstereceğiz.Çünkü sizlerin sorunlarının aslında hepimizin sorunu olduğunun bilincindeyiz.

Her fırsatta vurguladığımız gibi ; tüm güçlüklerine rağmen,meslek örgütlerinde eczacılık mesleğinin gerçek sahiplerini yani geçimini eczacılık yaparak kazananlar görev almalıdır.Sorunlarımızın çözümünde en önemli gücümüz birlikteliğimiz olacaktır.

Sizlere yeni dönemde hizmet verebilmek için geçmişte yaptıklarımızı referans gösteriyoruz.Seçim sürecinde kimseyi karalamadan ,herkese saygılı bir üslup kullanacağız.Göreve talip olan herkesin daha iyiyi yapma iddiasıyla yola çıktığını varsayıyoruz.Asıl önemli olanın hizmet yarışı olduğunu aklımızdan hiç çıkarmayacağız.

Hepimiz eczacıyız,ama önce insanız…

Saygılarımla,

Ecz. Tuncay SAYILKAN

BÄ°RLÄ°KTE AÅžACAÄžIZ...