Tecentriq, Xeljanz ve Aminoglikozidler ile İlgili Hazırlanan Doktor Bilgilendirme Mektupları Hakkında

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenilirliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmalarını sağlamak amacıyla yürütülen mektup dağıtılması uygulaması kapsamında,

“Tecentriq (atezolizumab): şiddetli kutanöz advers reaksiyonlar (SCAR’lar) riski”, “Xeljanz (tofacitinib): TNF-Alfa inhibitörleri tedavisine kıyasla tofasitinib kullanımıyla artan majör advers kardiyovasküler olaylar ve maligniteler (Melanom Dışı Deri Kanserleri Hariç) riski” ile “Aminoglikozidler (gentamisin, amikasin, tobramisin ve neomisin): mitokondriyal mutasyonları olan hastalarda artmış sağırlık riski” başlıkları ile dağıtımı Kurum tarafından onaylanan doktor bilgilendirme mektuplarının Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.

İlgili Kurum yazısı ve doktor bilgilendirme mektupları ektedir.

Türk Eczacıları Birliği

TİTCK’nın 09.04.2021 Tarih ve E-54398317-510.01.10-398175 Sayılı yazısına ulaşmak için tıklayınız.