ÜTS Uygulaması Başlangıcının 1 Eylül 2019’a Ertelenmesi Hakkında

Değerli meslektaşımız,

Şeker ÖlçÜm Çubukları ve İnsÜlin Kalem İğne Uçları ile ilgili olarak, Sosyal GÜvenlik Kurumu tarafından Medula Üzerinde 11.07.2019 tarihinde yayımlanan duyuru ile, Kurumun ÜTS uygulaması ile ilgili sistem dÜzenlemelerinin tamamlanmış olduğu,  12.07.2019 tarihinden itibaren MEDULA Eczane Sisteminde şeker ölçÜm çubukları ve insÜlin kalemi iğne uçları için ÜTS’ye bildirimde bulunmak Üzere gerekli alanların açılacağı; 01.08.2019 tarihinden itibaren karşılanan reçetelerde tekil hareketliliği başlamamış şeker ölçÜm çubukları ve insÜlin kalemi iğne uçlarının MEDULA sistemi Üzerinden fatura edilmesine Kurum tarafından izin verilmeyeceği duyurulmuştu.

Şeker ÖlçÜm Çubukları ve İnsÜlin Kalem İğne Uçlarının Tekil Takibi ile ilgili uygulamaların başlangıcı için tanınan sÜrenin yeterli olmadığı ve sahada herhangi bir aksaklık ve mağduriyet yaşanmaması için uygulamaya geçişin ertelenmesi talebimiz Sosyal GÜvenlik Kurumu’na yazılı olarak iletilmişti.

25.07.2019 tarihinde TÜrk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak, TÜrk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney ve TÜrk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Serdar TÜrkaydın'ın, Sosyal GÜvenlik Kurumu Başkanı Sayın Dr.Mehmet Selim Bağlı ve Sosyal GÜvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel MÜdÜrÜ Sayın Dr.Mustafa Özderyol ile gerçekleştirdiği görÜşmede, sÜre erteleme talebimiz yeniden iletilmiş ve görÜşme sonucunda, uygulamanın başlangıç tarihinin son kez ertelenerek 01 EylÜl 2019 tarihi olması konusunda uzlaşılmıştır.

Konu hakkında Sosyal GÜvenlik Kurumu tarafından Medula'da yayımlanan duyuru ile, Birliğimiz tarafından, şeker ölçÜm çubukları ve insÜlin kalem iğne uçlarının ÜTS Stok Bildirimi işlemleri, ÜTS Alım Bildirimi işlemleri ve ÜTS-Medula işlemleri hakkında meslektaşlarımızı bilgilendirmek Üzere hazırlanan videolar duyurumuzun ekinde yer almaktadır.

TÜm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

MEDULA duyurusu içinTIKLAYINIZ.

Konu ile ilgili 16.07.2019 tarihli haberimiz için TIKLAYINIZ.

ÜTS stok bildirim işlemleri için TIKLAYINIZ.

ÜTS alma bildirimi işlemleri için TIKLAYINIZ.

MEDULA-ÜTS bildirim işlemleri içinTIKLAYINIZ.