Türk Eczacı BirliÄŸi' ni oluÅŸturan ilk Eczacı Odaları arasında yer alan Ä°stanbul, Ankara Eczacı Odaları' nın yanısıra Ä°zmir Eczacı Odası 1956 yılında kurulurken Kurucu Eczacı Odası BaÅŸkanı olarak Ecz. Nusret EÅŸkinat görev alıyor ve 1956 yılından 1958 yılına kadar bu görevini sürdürüyor.

1958 yılında ise Ecz. Nevzat Özerdemli Yönetim Kurulu BaÅŸkanı oluyor. 1960 yılına kadar Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı devam eden Ecz. Özerdemli' den bu görevi Ecz. Enis Kipman devir alıyor.

1962 yılında ise Ecz. Cihat Kora Ä°zmir Eczacı Odası BaÅŸkanı oluyor. Ecz. Cihat Kora Ä°zmir Eczacı Odası BaÅŸkanlığı görevini üç dönem sürdürerek 1966 yılında Ecz. Mustafa Hepderin' e devrediyor.

Ecz. Hepderin' in yönetimi döneminde çok ciddi sıkıntılar ve hatta istifalar yaÅŸandığı, bu istifaların temelinde yerli ve yabancı ilaç firmaların arasındaki çekiÅŸmenin yanısıra Ecz. Hepderin' in bir Ä°talyan firmasının Ä°zmir temsilcisi olmasının getirdiÄŸi konumunun tartışılması olduÄŸu belirtiliyor. Mustafa Hepderin yönetim dönemini tamamlamadan 1967 yılında yapılan olaÄŸanüstü genel kurul ile Ä°zmir eczacı Odası BaÅŸkanlığı görevini Ecz. Enis Kipman' a bırakıyor.

1967 yılında ikinci kez baÅŸkanlık görevini üstlenen Ecz. Kipman yasa gereÄŸi bir önceki dönemin olaÄŸan süresini tamamlayıp, 1970 yılına kadar Ä°zmir Eczacı Odası BaÅŸkanlığı görevini sürdürüyor.

Ä°zmir Eczacı Odası' nın 1956 yılında kuruluÅŸundan 1970 yılına kadar olan tarihsel süreçte ne acıdır ki Ä°zmir Eczacı Odası arÅŸivinde hiçbir yazılı belge bulunmuyor. Tüm ulaşılan bilgiler tamamen "Sözlü Tarih" ile aktarılan kiÅŸi anlatımlarına dayanıyor.

17.03.2016 - Okunma Sayısı : 16870

BÄ°RLÄ°KTE AÅžACAÄžIZ...

Önce yıpratıcı ve uzun süren bir pandemi süreci, daha sonra da tarihin en geniÅŸ boyutlu ve en ağır depremi sonrasında ortaya çıkan ekonomik kriz her geçen g&uu...

08.02.2024 tümü